Het BJZB team

Op dit moment bestaat het team uit 3 medewerkers die met veel ervaring en visie op de kinderopvang de ontwikkeling van de kinderen ondersteunen.

Mirella aan het woord:

Hoi,

Leuk dat je meer wilt weten. Mijn naam is Mirella en ben getrouwd met Paul. Samen zijn wij de initiatiefnemers van BJZB.

In 1996 ben ik gaan werken binnen de kinderopvang als pedagogisch medewerkster op verticale en horizontale groepen.

Het gedrag van kinderen heb ik altijd interessant gevonden. Voor mij is gedrag een waardevol gegeven, en een logisch gevolg. Tijdens mijn zoektocht naar meer kennis over het gedrag kwam coaching op mijn pad. Na de coaching heb ik andere trainingen gedaan om meer verdieping te krijgen.

Deze kennis zag ik als een positieve aanvulling om kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling en om ouders te ondersteunen in hun ouderschap.

Door het kind in zijn geheel te zien, kijk ik niet alleen naar zijn ontwikkeling. Ik maak een vertaalslag wat het kind met zijn gedrag laat zien. Voor mij is dat het gedrag verstaanbaar maken. Door deze verduidelijking ontstaat begrip waardoor een gewenste omgang met elkaar ontstaat.  Hoe mooi is het om jezelf te zijn in de dingen die je doet en daarin begrepen te worden.

Mirella

‘Ieder stap in de ontwikkeling is een ervaring en een beleving om te groeien in wie je bent.’ – Mirella

Mirella

‘Wat heeft dit kind (van mij) nodig?’ – Daphne

Daphne aan het woord:

Dag lieve kinderen en ouders,

Mijn naam is Daphne Renes-Webbink. Ik ben 29 lentes jong en ik woon samen met mijn man, 3 kinderen en hond Willem in Leersum.

In mijn vrije tijd zul je mij vaak vinden in het bos, al dan niet hardlopend op de weg of met mijn camera in de hand.

Ik ben al jaren werkzaam in de (antroposofische) Kinderopvang.

Ik vind het leukste aan het werken met kinderen dat ze nog zo puur zijn. Ze spiegelen je en vragen je om de wereld op een andere manier te bekijken ♥.

Ik zie het kind in zijn geheel. Niet: loopt hij al, praat hij goed? Maar wie is dit kind? Wat heeft dit kind (van mij) nodig?

Ik kijk er naar uit om jullie te mogen ontmoeten, per 1 november 2023 start ik op de boerderij!

Warme groet, Daphne Renes-Webbink

Marjon aan het woord:

Hallo,

Wat fijn dat ik me mag voorstellen als één van de teamleden van BJZB. Mijn naam is Marjon van der Pol- Verwoerd. Vanaf oktober 2023 ben ik werkzaam binnen deze fijne organisatie. Ik ben werkzaam als pedagogisch medewerker en als pedagogisch coach/ beleidsmedewerker, verdeeld over de maandag, dinsdag en donderdag.

Al 25 jaar ben ik als pedagogisch medewerker werkzaam in de kinderopvang. De afgelopen 17 jaar heb ik voor een grote kinderopvang in Cothen gewerkt. Het werken met kinderen is voor mij een passie en iets wat ik al vanaf jonge leeftijd wilde doen. Ik geniet er nog iedere dag van. Het bieden van emotionele veiligheid is voor mij een basis van waaruit de kinderen kunnen groeien.

De afgelopen jaren heb ik de verdieping in mijn vak opgezocht door verschillende opleidingen te doen. Mijn laatste was de opleiding Associate Degree Pedagogisch Educatief Professional. Tijdens deze opleiding heb ik nieuwe inzichten gekregen over de ontwikkeling van kinderen en stond inclusie en het bieden van gelijke kansen centraal. Deze nieuwe inzichten wil ik graag bij de BJZB verder ontwikkelen.

Marjon

‘Om ieder kind te laten groeien is het belangrijk om hoge verwachtingen te hebben binnen de zone van naaste ontwikkeling’- Marjon

Foto MvdM

‘Inlevingsvermogen, meespelen en observeren geven mij een beter beeld en begrip van welke ondersteuning aangeboden kan worden’ – Monique

Monique aan het woord:

Ik zal mijzelf ook even voorstellen.

 Mijn naam is Monique van der Molen en ik woon in Zeist. Ik heb een leuke man, twee lieve zonen, geweldige schoondochters en drie heerlijke kleinkinderen.

Sinds 1990 werk ik in de kinderopvang, wat ik nog steeds met veel plezier doe. Na mijn SPW-opleiding heb ik de studie hbo-pedagogiek gevolgd. Vervolgens heb ik de cursus kinderopvangcoach afgerond en een aantal jaar als coach gewerkt. Hier heb ik onder andere geleerd om inzicht te krijgen in gedrag en ontwikkelingsproblematiek.

Voor mij is het belangrijk om in te spelen op de wensen, behoeftes en interesses van kinderen. Alle kinderen willen gezien en gehoord worden. Door inlevingsvermogen, meespelen, observeren krijg ik een beter beeld. Waarna begripsvorming en passende ondersteuning aangeboden kan worden. Iedere dag is dus weer anders, en daar hou ik van.

Vanaf juli 2024 kom ik het BJZB team versterken op woensdag, donderdag en vrijdag.

Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging en hoop jullie binnenkort te ontmoeten op de groep.

Groetjes,

Monique