Muziek

Muziek heeft een positief effect op ons.

Dit merk je al bij je baby wanneer hij/zij rustig wordt bij het horen van een liedje of melodie dat vaak werd gezongen of beluisterd tijdens de zwangerschap. De erkenning geeft je kind een veilig gevoel. Muziek heeft een kalmerend effect op ons.

Daarnaast zorgt muziek voor plezier en ontlading. Kinderen vinden het bijvoorbeeld prachtig om op een xylofoon te slaan en de verschillende geluiden te horen. En dat allemaal door hun toedoen.

En wat dacht je van samen dansen op de muziek en de liedjes meezingen. Het geeft ons allemaal plezier en een manier om te uiten.

Muziek heeft een positieve effect op de ontwikkeling van je kind. Denk hierbij aan het (mee)zingen van liedjes. Het stimuleert de taalontwikkeling. Geconcentreerd luisteren naar de tekst of melodie. Zo ontstaan er meer verbindingen tussen de 2 hersenhelften bij het maken van muziek. Het bewegen op muziek stimuleert de coördinatie van het lichaam, de motoriek. En dit allemaal tijdens het bespelen van een instrument, het zingen van liedjes, het luisteren naar een melodie of zang en het dansen op muziek.

Muziek zit in ons!